Riittävän hyvä

Riittävän hyvä

Meistä jokainen on törmännyt tilanteisiin, jossa sanotaan, että ’kaikki ’on kallista, koko ajan on kiire ja pitää löytää halvempi ja parempi ratkaisu. Toisin sanoen jos menet autoliikkeeseen ja haluat halvan ja hyvän auton, niin ammattitaitoinen myyjä kertoo, että tulet silloin poistumaan liikkeestä kahdella eri ajoneuvolla. Väitän siis rohkeasti, että käsitettä hyvä ja halpa ei voi olla samassa tuotteessa tai palvelussa. Tämän vuoksi puhuisin ennemminkin määreestä, riittävän hyvä. Tuotteiden oikea optimointi juuri sovellukseen edellyttämällä tarpeella on se työkalu, josta tulee säästöä ja hyötyä. Näitä käsitteitä on tutkittu niin monella tavalla, että tämä ei ole pelkästään spekulatiivinen kannanotto.

Tästä päästään WIRECO’on ja teollisuuden käyttöön liittyviin kaapelivalintoihin ja esimerkkinä liikkuvat sovellukset. Mitä se liike sitten oikein on? Nopeaa vai hidasta? Millaisissa olosuhteissa tämä liike tapahtuu, esim. lämpötilan suhteen? Onko muita ulkoisia rasitteita kohdistumassa kaapeliin? Onko kemikaaleja, torsioliikettä, ketju- vai rumpusovellus, pysty- vai vaakatasoinen liike jne.? Riittäisikö PVC vai pitääkö olla PUR/TPE tai jopa jotain parempaakin materiaalia? Mitä hyväksyntöjä kaapelilta vaaditaan? Tätä toteutuksen mietintää voi jatkaa hyvin pitkään. Oikeita valintoja tekemällä, mm. materiaalivaatimusten suhteen, voidaan saavuttaa kustannussäästöjä. Perustellusti voidaan siis sanoa, että käyttöiän pidentyessä huollon tarve ja komponenttien uusiminen vähenevät.

Näihin edellä mainittuihin seikkoihin me WIRECO:ssa pyrimme vaikuttamaan. Valitaan oikea ratkaisu. Kyllä tuotteita on aina jostain halvalla saatavilla, mutta aika on se kallein tuote, joka maksaa, kun on ensiksi tehty väärä ratkaisu.